Brandmyndighederne kræver, at alle flugtveje er fri og passérbare.

Derfor er det ikke tilladt at stille ting i fællesarealer uden for lejligheden på gangen eller i opgangen – da det er flugtveje. Dette gælder også alle kældergange – samt uden for fx i gården eller på fortovet.

Denne regel omfatter alle former for byggematerialer, møbler, cykler, klapvogne, tøj, sko, skostativer og lignende. Derudover omfatter reglen husholdningsaffald, papiraffald (fx reklamer), erhvervsaffald, storskrald og alle andre former for affald.

Reglen omfatter også efterladt vasketøj i vaskeriet; men reglen gælder selvfølgelig ikke tøj, der er i gang med at blive vasket eller tørret.

I praksis ser vi igennem fingre mht en enkelt gulvmåtte uden for lejligheden, og hvis der måtte stå 2 par ‘midlertidige’ sko fra besøgende gæster.

Endvidere godkendes det, at der kortvarigt står en madbakke fra hjemmeplejen eller en trækasse med madbokse fra Årstiderne; men det godkendes ikke, at der står flere dages bokse/kasser opstablet, fordi afhentningstidspunktet måtte være uafklaret.

Vi bliver således nødt til at insistere på, at ingen beboere må placere noget som helst uden for egen lejlighed. Hvis man er i tvivl om, hvad man må hhv. ikke må placere i fællesarealer, så kontakt venligst inspektøren.

Hvis det konstateres, at der alligevel står ting, vil disse ting blive fjernet, og der vil blive udskrevet et kontrolgebyr på kr. 500,-. Det udsendes fra Administrator med behørig fotodokumentation.

Print Friendly, PDF & Email